Nuorten Pikaviestin säännöt

Nuorten Pikaviesti  -  Säännöt

(Hyväksytty Hämeen Hiihdon johtokunnassa 29.12.2016)

Nuorten pikaviesti on vuotuinen Hämeen hiihtoseurojen joukkueiden välinen piirikunnallinen viestikilpailu. Nuorten pikaviesti hiihdetään Hämeen Viestin yhteydessä, tavoitteena tuoda nuoret hiihtäjät mukaan Hämeen Viestin tunnelmaan.

Järjestelyoikeus:

Nuorten pikaviesti hiihdetään osana Hämeen Viestiä. Nuorten pikaviesti ei näy erillisenä kilpailuna hiihtokalenterissa. Myös Hämeen Hiihto ry itse voi toimia tarvittaessa Nuorten pikaviestin järjestäjänä.

Osallistumisoikeus:

Hämeen Hiihto ry:n jäsenseurat saavat ilmoittaa kilpailuun niin monta joukkuetta kuin haluavat. Virallisten kilpailujoukkueiden jäsenillä on oltava kilpailua varten tarvittava vakuutusturva esim. hiihtoliiton kilpailulisenssin myötä. Kilpailulisenssi ei kuitenkaan ole Hämeen Viestissä pakollinen. Virallisessa kilpailujoukkueessa kaikilla tyttöjen osuuksilla on oltava tyttöhiihtäjä ja poikien osuuksilla joko poika- tai tyttöhiihtäjä. Osuuksilla saa hiihtää nuorempia hiihtäjiä kuin osuudelle on määritelty.

Järjestävän seuran suostumuksella saa kilpailun ulkopuolella hiihtää myös seurojen sekajoukkueita. Järjestävän seuran ja piirin suostumuksella kilpailuun ulkopuolella voidaan ottaa mukaan myös piirin ulkopuolisia joukkueita.

Osuudet:

Hiihdettäviä osuuksia on neljä (4). Osuuksien järjestys, kilpailumatkat ja hiihtotavat:

  1. M12 - 1km (P)
  2. N12 – 1km (P)
  3. M12 – 1km (V)
  4. N12 – 1km (V)

Olosuhteiden vaatiessa kilpailumatkoja voidaan joutua muuttamaan. Muutoksista ilmoitetaan kilpailukutsussa tai kilpailuohjeissa.

Lähtöryhmitys:

Joukkueiden lähtöryhmitys määräytyy edellisen vuoden tulosten mukaan, kuitenkin niin että kaikki seurojen ykkösjoukkueet sijoitetaan ennen minkään seuran kakkosjoukkuetta, ja kakkosjoukkueet ennen minkään seuran kolmosjoukkuetta jne.

Palkinnot:

Järjestävä seura määrittelee jaettavat palkinnot.

Muut säännöt:

Muilta osin noudatetaan Suomen Hiihtoliitto ry:n voimassaolevia sääntöjä (esim. hiihtotapasäännöt, viestien vaihtosäännöt jne.), sekä järjestävän seuran erikseen laatimia kilpailuohjeita. 

Yhteistyökumppanit:

Järjestävä seura määrittelee yhteistyökumppanit.