Hämeen Nuorisoviestin säännöt

Hämeen Nuorisoviesti  -  Säännöt

(Hyväksytty Hämeen Hiihdon johtokunnassa 11.10.2017)

Hämeen Nuorisoviesti on vuotuinen Hämeen hiihtoseurojen joukkueiden välinen piirikunnallinen viestikilpailu. Tarkoituksena on koota seurojen hiihtokoulut yhteiseen ’katselmukseen’. Nuorisoviestin ajankohta on yleensä kilpailukauden lopulla.

Järjestelyoikeus:

Hämeen Nuorisoviestin järjestäjäksi valitaan vuosittain hakemuksen perusteella jokin Hämeen Hiihdon jäsenseuroista. Hämeen Hiihto ilmoittaa jäsenseuroilleen hakuajan ja valitun järjestäjän. Järjestävä seura valitaan hyvissä ajoin ennen piirikunnallisten kisojen valtakunnallisen hakuajan päättymistä. Hämeen Nuorisoviesti näkyy valtakunnallisessa kilpailukalenterissa piirikunnallisena kilpailuna. Myös Hämeen Hiihto ry itse voi toimia tarvittaessa Hämeen Nuorisoviestin järjestäjänä.

Osallistumisoikeus:

Hämeen Hiihto ry:n jäsenseurat saavat ilmoittaa kilpailuun niin monta joukkuetta kuin haluavat. Virallisten kilpailujoukkueiden jäsenten on oltava ko seuran jäseniä ja heillä on oltava henkilökohtainen voimassaoleva kilpailulisenssi joka oikeuttaa osallistumaan piirikunnallisiin kilpailuihin. Virallisessa kilpailujoukkueessa kaikilla tyttöjen osuuksilla on oltava tyttöhiihtäjä ja kaikilla poikien osuuksilla joko poika- tai tyttöhiihtäjä. Osuuksilla saa hiihtää nuorempia hiihtäjiä kuin osuudelle on määritelty.

Järjestävän seuran suostumuksella saa kilpailun ulkopuolella hiihtää myös seurojen sekajoukkueita. Myös joukkueet, joissa yllä olevat virallisia joukkueita koskevat säännöt eivät toteudu (esim. tyttö hiihtää pojan osuudella tai päinvastoin), hiihtävät kilpailun ulkopuolella.

Osuudet:

Hiihdettäviä osuuksia on kahdeksan (8). Osuuksien järjestys, kilpailumatkat ja hiihtotavat:

  1. M16 - 5km (P)
  2. N10 – 1km (P)
  3. M10 – 1km (P)
  4. N12 – 2km (V)
  5. M12 – 2km (V)
  6. N14 – 3km (V)
  7. M14 – 3km (V)
  8. N16 – 3km (V)

Lähtöryhmitys:

Joukkueiden lähtöryhmitys määräytyy edellisen vuoden tulosten mukaan. Kuitenkin niin, että kaikki seurojen ykkösjoukkueet sijoitetaan ennen minkään seuran kakkosjoukkuetta, ja kakkosjoukkueet ennen minkään seuran kolmosjoukkuetta jne.

Palkinnot:

Palkitaan kuusi parasta joukkuetta joukkuepalkinnolla ja kolmen parhaan joukkueen hiihtäjät yksilöpalkinnoilla.

Järjestävä seura saa halutessaan jakaa enemmän palkintoja virallisille joukkueille, kilpailun ulkopuolisille joukkueille tai sarjojen nopeimmille.

Muut säännöt:

Muilta osin noudatetaan Suomen Hiihtoliitto ry:n voimassaolevia sääntöjä (esim. hiihtotapasäännöt, viestien vaihtosäännöt jne), sekä järjestävän seuran erikseen laatimia kilpailuohjeita. 

Yhteistyökumppanit:

Yhteistyökumppanit nimetään vuosittain erikseen järjestävän seuran ja Hämeen Hiihto ry:n toimesta. Hämeen Nuorisoviestin nimeä voidaan muokata tarvittaessa niin, että se sisältää yhteistyökumppanin nimen.