Suomen Maastohiihto 2-alue

Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Hämeen piirien yhteiset maastohiihdon valmennusleirit toteutetaan jälleen kaudella 2015-16.

Leirit järjestetään Jämillä. Vastuuvalmentajana toimii Aku Nikander. Ryhmien muut valmentajat vahvistetaan myöhemmin, heti kun mm. aiempien vuosien valmentajien muut sitoumukset valmennushommiin on saatu selville.

Leireille valitaan n.45 hiihtäjää 14-vuotiaista (2001 syntyneet) ylöspäin. 2002 syntyneet voivat myös hakea leiritykseen, heille jaetaan paikkoja muiden hakeneiden määrästä ja tasosta riippuen. Leireillä on omat ohjelmat Kultasompa-ikäisille + nuorille aikuisille (1999 ja aiemmin synt) sekä Hopeasompa-ikäisille (2000 ja 2001 synt).
Alustavasti on suunnitteilla 3 ryhmää:

Kultasompa+nuoret aikuiset – 15 urheilijaa, neljä leiriä
Hopeasompa 1 – 15 urheilijaa, neljä leiriä
Hopeasompa 2 – 15 urheilijaa, kaksi leiriä

Tarkempi ryhmien määrä ja ryhmäjako selviää vasta kun hakemukset on saatu sisään ja lopulliset vetäjät vahvistettua.
Valtakunnallisille HS- tai nuorten (Habita- tms.) leireille valitut voivat myös hakea alueleiritykseen.

Leirien osallistujat valitsee hakemusten perusteella raati, jossa ovat mukana piirien nuorisovalmennuksesta vastaavat henkilöt. Yhtenä vahvana valintaperusteena on menestys vuoden 2015 arvokilpailuissa (HS- ja SM-loppukilpailut, KLL-valtakunnallinen), joissa sijoituksen lisäksi vaikuttaa ero kärkeen sekä sarjan osallistujamäärä.
Valinnassa huomioidaan myös tuleva aktiivisuus leirityksen suhteen, HS-aluekilpailut/PM-kilpailut sekä muu mahdollinen kehittyminen ja harjoittelun seuranta. KS- ja nuorilla aikuisilla myös Ranking-sijoituksella on vaikutusta.

Leirihakemuksessa on perustieto-osuus (oheinen Excel), johon kirjataan hakijan nimi, seura, syntymävuosi, puhelinnro, s-posti, HS-loppukilpailun sijoitus, KLL-kisan sijoitus, leirit joille osallistuu (nyt vain kaksi ensimmäistä tarkalleen tiedossa), laskutusosoite ja huoltajan tiedot. Lisäksi hakemuksessa (sähköposti) on vapaamuotoinen osa jossa kerrot itsestäsi ja muista seikoista jotka mielestäsi pitää ottaa huomioon valinnassa. Ensisijaisesti haemme osanottajia kaikille neljälle leirille.

Hakemukset lähetetään 10.5. mennessä sähköpostilla ’valintaraadin’ sihteerille pasi.rajala(at) nokia.com, joka kokoaa ja jakaa tiedot muille raatilaisille.

Ryhmiin valitut julkaistaan piirien toimesta mahdollisimman pian valinnan jälkeen toukokuussa.

Leiriajankohdat ovat:
8.-12.6.2015, Majoitus Reima Country
6.-10.7.2015, Majoitus Reima Country
syyskuu.2015, Majoitus Reima Country
lokakuu.2015, Majoitus Reima Country

Kustannukset:

– n.80€ / vrk (lopullinen hinta määräytyy osallistujien määrästä riippuen), sisältäen majoituksen täysihoidolla (aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala), hiihtoliput ja valmennuksen. Leirit laskutetaan urheilijoiden seuroilta, ellei erikseen toisin sovita.

Sitoutuminen:
– vahvistaakseen osanottonsa tulee valittujen urheilijoiden maksaa ennakkomaksuna 25 euroa / leiri, joka hyvitetään takaisin leirimaksuissa sekä poissaolotapauksissa hyväksyttävällä syyllä (sairaus). Ennakkomaksun maksamiseksi toimitetaan erikseen ohjeet ryhmiin valituille urheilijoille.

Tiedotus:
– kaikki tiedotus hoidetaan sähköpostin ja piirien nettisivujen avulla.
Leireistä voi tiedustella Pasi Rajalalta 040 5464925, pasi.rajala(at)nokia.com ja 6.5. alkaen myös Aku Nikanderilta 044 3846552 tai aku.j.o.nikander@student.jyu.fi

Tervetuloa leireilemään Jämille! 

_______________________________________________________________________