Hämeen Hiihdon kevätparlamentti pidettiin 10.5.2006 Varalan Urheiluopistossa.

12.5.2006

Puheenjohtaja Ari Nurminen avaamassa kokousta.
Puheenjohtaja Ari Nurminen avaamassa kokousta.
Pelle Lindell kertomassa maastohiihdon muutoksista.
Pelle Lindell kertomassa maastohiihdon muutoksista.
Palkitut Ulla Kiili ja Elina Hietamäki tarkkana.
Palkitut Ulla Kiili ja Elina Hietamäki tarkkana.

Hämeen Hiihdon kevätparlamentti pidettiin Varalan Urheiluopistossa keskiviikkona 10.5.2006 klo 18.30.

Kolmisenkymmentä Hämeen Hiihdon seurojen edustajaa oli kokoontunut kevätparlamenttiin, jossa kuultiin normaalien kevätkokousasioiden lisäksi mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja ja Hämeen Hiihdon johtokunnan jäsen Jaakko Holkeri kertasi kulunutta olympiatalvea ja pohti mm sitä, miksi etukäteen kovimpina suosikkeina pidetyt suomalaiset hiihtolajien edustajat eivät onnistuneet odotetulla tavalla. Lisäksi Holkeri puhui Hiihtoliiton taloudellisesta tilasta, joka vuoden 2005 tilinpäätöksessä näyttää 463 000 euron alijäämää.

Hämeen Hiihdon puheenjohtaja kertasi mennyttä kautta Hämeen Hiihdon osalta ja esitteli valmennustoimintaa.

Pisimmän puheenvuoron käytti maastohiihdon uusi lajijohtaja Pelle Lindell, joka kartoitti tulevaisuuden näkymiä ja maastohiihdon osalta kohtaavia muutoksia, jotka johtuvat sekä liiton taloudellisesta tilanteesta, mutta myös tarpeesta uudistaa ja kehittää toimintaa. Maastohiihdon maajoukkueiden koko pienenee tulevalle talvelle, toisaalta esimerkiksi sprintin erikoisvalmennusta tehostetaan. Maastohiihtoon uutena mallina otetaan käyttöön ns ”try out” – leirit, jolloin urheilijoilla on mahdollisuus omalla kustannuksellaan osallistua etukäteen ilmoitetuille maajoukkueen valmennusleireille. Hiihtotunneleissa tullaan järjestämään oma cup-muotoinen kisansa. Haastavassa vaiheessa maastohiihdon lajijohtajan pestin vastaanottanut Pelle mainitsi useasti hyvästä ja motivoituneesta hengestä, joka tällä hetkellä vallitsee niin urheilijoiden kuin valmennusportaan keskuudessa. Esityksessään Pelle totesi, että nyt on aika palata monissa menetelmissä vanhoihin, hyviksi havaittuihin systeemeihin, eli nyt kaikkien kannattaa kaivaa kirjahyllystään Kantolan ja Ruskon hiihdon valmennusteokset.

Maastohiihdon uudesta valmentajakuviosta olemme varmasti kaikki lukeneet lehdistä, mutta nyt siis ei ole enää erikseen miesten ja naisten päävalmentajaa, vaan maastohiihdon päävalmentaja Magnar Dalen ja toinen valmentaja Eero Hietanen muodostavat muiden valmennusryhmän jäsenten kanssa tiimin, jossa osaamisen ja tietotaidon henkilökohtaiset vahvuusalueet tukevat tiimin toimintaa.

Pellen mielestä on tärkeää kehittää myös rullahiihtokisoja, hyvänä esimerkkinä tästä Hämeenlinnan Hiihtoseuran ja Valkeakosken Hakan 3. syyskuuta järjestettävä Ahvenisto GB, jossa kilpailu muodostuu maastojuoksuosuudesta ja rullasuksihiihdosta.

Kevätparlamentissa esiteltiin myös Hämeen Hiihdon sekä Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirien yhteinen valmennusohjelma ja ryhmiin nimetyt urheilijat. Lisätietoa löytyy Hämeen Hiihdon nettisivuilta.

Hämeen hiihto palkitsi perinteisesti myös piirin parhaat hiihtäjät:

Piirin parhaana hiihtäjänä palkittiin Torinon olympiakävijä Elina Hietamäki

Paras mieshiihtäjä:                Sami Pietilä

Paras Nuori:                         Ulla Kiili

Paras HS-tyttö:                     Krista Lähteenmäki

Paras HS-poika:                    Jaakko Saarela

Tulevana viikonloppuna Lahdessa pidetään Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston kokous, jossa Hämeen Hiihdon alueelta mukana ovat liiton puheenjohtaja Holkerin lisäksi liittovaltuutetut Ari Nurminen ja Sirpa Korkatti. Liittovaltuustolla on edessään haastava kokous sen käsitellä toista perättäistä tappiollista vuotta.Lisätietoja: /tiedotteet/